2 Şubat 2009 Pazartesi

Pazaryeri ve ürünler

1. Pazaryerindeki ürünler ne işe yarar?

Pazaryerinde, tüccardan altın ve rünik taş karşılığında silah, kalkan, kıyafet, tılsım, yüzük vb. ürünler satın alabilirsin. Bu ürünler karakterinin özellik değerlerini arttırarak, görevlerde ve düellolarda daha başarılı olmanı sağlayacaktır. Her ürünün üstüne maus ile gittiğinde bu ürünün, karakterine ne gibi avantajlar getireceğini, bu ürünü almak için hangi seviyede olman gerektiğini ve sol alt köşede bu ürünün ücretinin ne olduğunu görebilirsin. 

Örnek: Güçlü Tahta Kalkan
8 Bloke etmek → düşmanının saldırılarını bloke etme gücün 8 puan artacak

+4 Kuvvet → kuvvetin 4 puan artacak

+1 Zeka → zekan 1 puan artacak

Gerekli olan seviye: 16 → bu ürünü almak için 16. seviyeye gelmiş olman gerekir


7344 altın 2 rünik taş → ürünün ücreti

2. Nasıl ürün satın alabilirim?

İstediğin ürünün üstüne maus ile gidip sol tıklayıp ürünü Drag & Drop yöntemi ile bu ürün için öngörülen boş alana götür. Bunun ardından satın alma işlemini onaylaman için ekranda bir kutucuk belirecektir. Bu kutucukta yazılı olan “Gücün Tahta Kalkanı adlı ürünü 7344 altın ve 2 rünik taş karşılığında satın almak istiyor musun?” sorusunu “Evet” tuşuna tıklayarak onaylayabilirsin. Almak istemiyorsan “Hayır” tuşuna tıkla.

3. Nasıl ürün satabilirim?

İstediğin her zaman istemediğin ürünleri tüccara geri satabilirsin. Yine, Drag & Drop yöntemi ile bir ürünü seçip tüccarın bölümüne taşıyabilirsin. Bunun ardından geri satma işlemini onaylaman için ekranda bir kutucuk belirecektir. Bu kutucukta yazılı olan “Gücün Tahta Kalkanı adlı ürünü 1836 altın ve 0 rünik taş karşılığında satmak istiyor musun?” sorusunu “Evet” tuşuna tıklayarak onaylayabilirsin. Satmak istemiyorsan “Hayır” tuşuna tıkla.
4. Alt bölümdeki boş alanlar ne işe yarıyor?


Bu bölüme, satın almış olduğun ancak artık kullanmak istemediğin ya da bir görev veya düello sırasında yanında taşımak istemediğin ürünleri koyup saklayabilirsin.
Aşağıdaki oklar sayfa atlatmak içindir. 

5. Ürünlerin renkleri ne anlama geliyor?
Pazaryerinde satılan ürünlerin 5 farklı rengi vardır. Bu renkler ürünlerin değerlerini belirtir.


Gri: Her seviyede mevcuttur

Yeşil: Her seviyede mevcuttur
Mavi: 20. seviyeden itibaren
Mor: 40. seviyeden itibaren

Portakal: 50. seviyeden itibaren

Her renk altında sunulan ürünlerin, ayrıca kendi aralarında farklı özellik değerleri vardır ve bununla bağlantılı olarak, bu ürünü satın almak için öngörülen bir seviyeye ulaşmış olmak
gerekir.

Mesela, 20. seviyeden itibaren mavi ürünler alınabilinir, ancak mavi ürünler arasında da öngörülen seviyeler farklı farklıdır. Herhangi mavi bir ürün 20. seviyeden itibaren alınabilinirken, başka bir mavi ürün ancak 25. seviyeye veya 35. seviyeye ulaşıldığı takdirde alınabilinir.

6. Yeni ürünleri nasıl görebilirim?


Tüccar, her gün bir kereleğine yeni ürünler sunacaktır. Bunun için “Yeni ürünler” tuşuna tıklaman yeterlidir. Bu tuşa tıklamandan 24 saat sonra tekrar ücretsiz ürün
görme şansın olacak.
Bir gün içerisinde, 24 saat dolmadan, bu hakkını kullandıysan ve buna rağmen yeni ürünler görmek istiyorsan, tüccara 1 rünik taş
ödemen gerekecektir. Bunun için “Yeni ürünler 1 rünik taş tuşuna tıklaman yeterlidir. 


7. Oyuncular arasında ticaret var mı?

Bu kesinlikle yoktur ve yasaktır. Ürün alabileceğiniz ve satabileceğiniz tek yer pazaryeridir. Ürünleri geri satış ücreti çok düşük olduğunu bildiğinizden herhangi bir ürün almadan önce iyi düşünün ve öyle almaya karar verin.


Not:
 “Pazaryeri” menüsünde ekranın sağ üst köşesinde bulunan tüccar asistanı da bu menü ile ilgili sorularında yardımcı olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder